Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bouchra Khalili - Stories Within Stories

cinema
Bouchra Khalili, Twenty-Two Hours, 2018. Courtesy of the artist and Mor Charpentier, Paris.

Bouchra Khalili / Stories Within Stories

BILDMUSEET 16 OKT 2021 – 6 MARS 2022

I Bouchra Khalilis verk är talakten central. Inför hennes kamera talar socialt marginaliserade personer om sina egna erfarenheter, om både historiska och dagsaktuella händelser, om det som de själva bevittnat eller varit med om. Verken i utställningen Stories Within Stories [Berättelser i berättelser] rymmer en mångfald av berättelser om medborgarskap, samhälle, motstånd, solidaritet och kollektiv frigörelse.

I sina filmverk sammanfogar konstnären olika mindre berättelser med fotografier, rörlig bild, animationer och ljud från olika källor och tidsperioder till mångbottnade helheter. Utställningen speglar också hennes intresse för gräsrotsmedier och hur tal, typografi, poesi och gatuteater har fört fram röster som annars inte skulle höras.

Bouchra Khalili (f. 1975, Casablanca, Marocko) är verksam i Berlin, Tyskland. Khalili har haft separatutställningar på bland annat MoMA, New York; MACBA, Barcelona; Jeu de Paume, Paris; Secession, Wien. Hon undervisar vid Angewandte Universität i Wien och är en av grundarna till den konstnärsdrivna marockanska organisationen La Cinémathèque de Tanger.

Läs mer om utställningen