Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stipendieutdelning och konstnärspresentation: Samaneh Roghani

en spegling av ett galleri och en person med armen i luften och öppen mun

Från juryns motivering:
“Samaneh Roghani får stipendiet för ett konstnärskap som med empatisk och analytisk skärpa undersöker den existentiella kris individen upplever i mötet med repressiv maktutövning. Gripande och effektfullt fångar hon en tillvaro, där varje rörelse och tanke kringskärs av censur och förbud.”

Om Samaneh Roghani

Samaneh Roghani (f. 1984) är en iransk konstnär bosatt i Malmö. Hon har studerat vid Azad University i Teheran, Malmö Konsthögskola samt Konsthögskolan Wien. I sitt arbete väver Roghani samman personliga vittnesmål med universella berättelser om människor som kämpar för ett bättre liv. Roghani använder en mängd medier och tekniker, inklusive fotografi, ljud och video, för att skapa installationer som ger publiken multisensoriska upplevelser.

Om Ester Almqvists minnesfond

Fonden instiftades 1965. Av dess årliga avkastning ska stipendier utdelas till en eller flera konstnärer födda eller verksamma i Skåne. Stiftelsens nuvarande styrelse består av Bianca Maria Barmen (konstnär), Linda Fagerström (konstkritiker), Max Liljefors (professor i konsthistoria Lunds universitet), Åsa Nacking (Chef för Lunds konsthall) och Janneke Schoene (Skånes konstförening).

Den 3 maj delas stipendiet ut på Skånes konstförening, 8.00-19.30, läs mer om evenemanget.

Bild konstnären, text Skånes konstförening.