Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Masterprogrammet - Fri Konst 120hp

master

Masterprogrammet i fri konst är ett tvåårigt utbildningsprogram som erbjuder en fördjupad konstnärlig utbildning genom individuellt arbete i den egna ateljén samt kurser i konst och närliggande discipliner. Under det första året påbörjar du ditt fördjupade konstnärliga arbete med olika sorters lärarledda seminarier och under detta år gör man även en skolresa.

Precis som på kandidatprogrammet väljer du själv från ett antal teoretiska och tekniska kurser, som till stor del leds av internationellt kända konstnärer. Dessutom ingår ett rikt utbud av gästföreläsningar och internationella samarbeten.

Under det andra årets start fokuserar du på ditt examensarbete (60p) som ska innefatta en essä om din egen konstnärliga praktik och dess kontext samt en soloutställning på skolans galleri. Godkänt examensarbete uppfyller kraven för masterexamen i fri konst. Konsthögskolans professorer ansvarar för examinationen, men som ett komplement inbjuds varje år en extern examinator.

Behörighet och urval

Konstnärlig kandidatexamen eller motsvarande. Urval görs på konstnärlig grund och baseras på arbetsprover, skriftlig motivering och intervju.
Klicka här för att komma till kortfattad information om hur du ansöker.

Studieavgifter
Studenter från EU/EEA-länder behöver inte betala någon studieavgift. Studenter som inte kommer från EU/EEA betalar en studieavgift på 200 000:- per år. För mer information om studieavgifter och stipendier, se läs mer här.

Utbildningsplan för programmen i Fri konst

Sidansvarig: